fbpx


Zuiver je welzijn met levend water.Water

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

-Dr. De Grote-

Vloeibaar goud...

Water is de meest boeiende en geheimzinnige vloeistof van ons universum. Het is overal om ons heen, ook ons lichaam zou niet bestaan zonder water. Voor ons is water zo gewoon en alledaags maar het blijkt eigenaardige en tegenstrijdige eigenschappen te bezitten. Water heeft niet alleen een verbindende factor voor alles wat leeft maar ook voor het ontstaan van de aarde en de geboorte van ons zonnestelsel.  

Dit maakt dat water één van onze vijf basisbehoeften is.

Water is goed én belangrijk voor jou.  Meer nog; water is het wondermedicijn van de natuur: eenvoudig, veilig, voor de meeste mensen te verkrijgen én effectief.  Dit schrijft Dr F Batmangehelidj in zijn boek: “Water, het goedkoopste medicijn voor je gezondheid, voor genezing, voor je leven. “Je bent niet ziek, je hebt dorst”

Hij schrijft ook in zijn boek (p6) “De oplossing voor de huidige gezondheidsproblemen van de samenleving kan alleen maar gebaseerd zijn op de fysiologie.” (de wetenschap die zich bezighoudt met de werking van het lichaam). We hebben duidelijk een nieuwe benadering van de medische wetenschap nodig om onze gezondheidsproblemen op te lossen. Ze zijn door de mens zelf gecreëerd en worden door de geneesmiddelenindustrie in stand gehouden. Het begrip van uitdroging op moleculair niveau zal de dagelijkse praktijk van de toekomstige geneeskunde veranderen. Door te tonen hoe de natuurlijke genezende krachten van het lichaam versterkt kunnen worden, zal de farmaceutische benadering van onze huidige gezondheidsproblemen volledig veranderen.  Ze zal zich primair gaan richten op het voorkomen van ziektes in plaats van op de huidige dure ingrijpende behandelmethodes.

Water is geen simpel materiaal, het heeft een levensbrengende eigenschap  en vele belangrijke functies in het lichaam. Als je het proces herkent, erkent en begrijpt, kan je je gezondheid en je leven op een natuurlijke wijze sturen.

Heerlijk en gezond water uit je kraan?

Ervaar het verschil met Bi-eau waterzuivering.

Wat is gezond water?

Zuiver water is één van de bouwstenen van een gezond leven.

Gezond water is belangrijk voor ons lichaam, ons welzijn, onze toekomst.  Het zorgt voor het goed functioneren van onze cellen.  Toch drinken we dagelijks kraantjeswater dat niet zo zuiver is als we zouden denken. 

Zuiver en gezond water is een basisrecht. Kraantjeswater wordt in Vlaanderen op 67 parameters getest.  Dit is echt niet voldoende.  Vele schadelijke stoffen ontsnappen aan de controle: asbest, verscheidene pesticiden, medicijnresten, microplastics en stoffen die onze hormonen verstoren. Flessenwater biedt geen extra zekerheid aangezien dit aan diezelfde criteria getoetst wordt. Wens je gezond water voor heel het gezin, voor drank én voeding?  Health Treatment werkt samen met Bi-convex. Met zijn 5-lagen filtratie is Bi-eau waterzuivering de gezondste, gemakkelijkste en meest duurzame manier om te genieten van écht zuiver water, thuis of op het werk.

6 op 10 Belgen drinken te weinig water.

De jongere generatie kiest voor gefilterd kraanwater.

Kies voor gezondheid en ziekte preventie!

Kies voor een gezonde aarde.

Drink gefilterd kraantjeswater.

Ecologische voetafdruk:

Maar 3% van al het water dat Belgen drinken komt uit de kraan. In 2017 werd in België maar liefst anderhalf miljard liter flessenwater geconsumeerd, 17% meer dan 5 jaar voordien.

Nochtans is gefilterd kraantjeswater niet alleen veel beter voor het milieu dan flessenwater maar ook voor je lichaam. In plastic flessen bevindt zich PVC and BPA dat belastend is voor je gezondheid. Koop je een drinkbus? Zorg er dan zeker voor dat deze vrij is van PVC en BPA .

Kraantjeswater wordt niet verpakt en wordt niet getransporteerd over de weg.

Studies wijzen uit dat de uitstoot bij de productie van flessenwater 300 keer hoger ligt dan bij die van leidingwater. In Europa is flessenwater verantwoordelijk voor 17,6 miljoen ton CO2-uitstoot per jaar.

In ons land zou het gaan om 40.000 ton per jaar, gelijkaardig aan de uitstoot van 14.000 wagens die in een jaar tijd 15.000 kilometer rijden en 185 g/km CO2 uitstoten – 5.000 keer de omtrek van de aarde!

Hoe kan ik mijn lichaam zuiveren?

Gelukkig kan het ook anders… 

Met  een waterfilter komen schadelijke stoffen niet in je lichaam terecht, zo gaat je levenskwaliteit erop vooruit.  Je bent gezonder en fitter, je kan je langer concentreren en bent beter uitgerust.  Dat is de kracht van zuiver water.  Je zal meer genieten van dranken zoals zelfgemaakte limonades maar ook de smaak van koffie of thee komt met zuiver water echt tot zijn recht.  Dat is de kracht van zuiver water.

Jij bestaat voor circa 75% uit water…

Hoe krijg ik meer energie?

Te weinig energie kan wijzen op te weinig vocht in het lichaam en overbelasting door toxische stoffen in de organen.  Als je minimum 1,5l à 2l zuiver water drinkt per dag zuiver je je lichaam en krijg je meer energie.

Water drinken zorgt ervoor dat je ‘s ochtends sneller wakker wordt en meer energie krijgt, dit doordat je zo uitdroging en een vochttekort voorkomt. Door direct na het opstaan 1 of 2 glazen water te drinken vul je de vochtvoorraad in je lichaam weer aan en maak je het je lichaam een stuk makkelijker om op te starten.

Gedurende de nacht verlies je flink wat vocht, onder andere via je ademhaling en door zweten. Doordat je ‘s nachts geen vocht tot je neemt droog je langzaam uit. Uitdroging veroorzaakt een vermoeid gevoel. Als je dit wil vermijden moet je ‘s ochtends zo snel mogelijk een flinke hoeveelheid water drinken.

Let your energy flow...

Hoe jouw water serveren?

Je belangrijkste investering na een waterfilter is een waterkaraf, fles of drinkbus met een wijde opening en liefst een deksel en een schenktuit met gaatjes. De rest is kinderspel. Knijp bijvoorbeeld een limoen of citroen uit boven een karaf en doe er wat schijfjes gesneden limoen of citroen in. Voeg plakjes komkommer toe en takjes verse munt. Vul de karaf of dispenser met water en eventueel ijsblokjes en zet  hem in de koelkast. Hoe langer de smaken in het water kunnen trekken, hoe uitgesprokener de smaak!

Wat zijn gezonde dorstlessers?

Zuiver water is de beste en gezondste dorstlesser die er is.  

Wil je toch wat afwisseling?

Dan is het van belang dat je zeker voldoende zuiver water blijft drinken! Daar bovenop kan je gerust nog andere dranken consumeren.

Zuiver water is noodzakelijk om je lichaam te zuiveren.

Water met een smaakje?

In winkels verschijnen steeds meer waters met een smaakje. Deze zijn niet altijd even gezond en vaak ook erg duur. Zo is vitaminewater vaak niets anders dan (verdunde) limonade en kost een flesje bronwater al snel tien keer zoveel dan een glas gefilterd kraantjeswater. Het goede nieuws: lekker en gezond water met een smaakje kun je heel makkelijk zelf maken. Dat scheelt je gesjouw en heel wat euro’s.

Varieer met fruit

Met fruit kan je eindeloos variëren met ingrediënten die je lekker vindt. Doe bijvoorbeeld eens halve aardbeien of frambozen in de waterkaraf.  Voeg wat bramen of schijfjes sinaasappel toe. Of wat denk je van granaatappelpitjes, een stuk gember en takjes rozemarijn? Gaandeweg ontdek je vanzelf je favoriete zelfgemaakte dorstlesser! En het ziet er ook nog eens heel feestelijk uit. Is de karaf leeg? Vul ‘m dan gewoon weer bij met water en zet de karaf terug in de koelkast. Dit kan je gerust een aantal keren herhalen.

IJsthee?

Icetea die je in de winkel koopt is erg populair maar spijtig genoeg niet erg gezond voor je lichaam. Het bevat te veel suiker en zuren.

Zelf ijsthee maken is heel eenvoudig en als dorstlesser veel gezonder én goedkoper.

Je zet thee zoals gewenst en voegt er eventueel munt, citroenmelisse, honing of esdoornsiroop aan toe en laat het afkoelen. Serveer de thee met ijsblokjes.  

IJsthee kan je maken van zowel groene als zwarte thee of kruidenthee. Genoeg voor veel gevarieerde dorstlessers!

Onze volgende noodzakelijke behoefte is slaap.

Ontdek hier hoe slaap kan bijdragen tot het verbeteren of behouden van je algehele gezondheid.

Be the change you want to see in life.

We verbinden mensen met partners die informatie en producten aanbieden waarvan het nut wetenschappelijk bewezen werd.  

Voel je je aangesproken door onze missie?

Wil je graag deelnemen aan onze doelen?

Welkom bij 

HEALTH TREATMENT