fbpx

Voeding is de brandstof die je levenskwaliteit bepaalt.

 

Voeding

“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.”

– Hypocrates –

Wat is gezonde voeding?

Om gezond te kunnen zijn/worden is het niet het belangrijkste om te weten wat gezonde voeding is. De eerste vraag die we ons moeten stellen is: “Is mijn lichaam in balans om voeding goed op te nemen?”   Pas dan kan voeding je medicijn worden! Als je lichaam niet in balans is kan je medicijn je voeding zijn.

Laten we de auto nemen als vergelijking.

Net zoals bij een auto is het ook bij een lichaam belangrijk dat je de beste olie gebruikt om de motor te smeren.  Door slechte of te weinig olie zal de auto in panne vallen.  Dit telt ook voor het menselijk lichaam.  Bij een lichaam noemen we dit omega’s. Deze zijn niet alleen belangrijk om het lichaam soepel te houden maar nog voor veel andere zaken. Hierover later meer. Na de olie  komt de brandstof, de voeding.   

Waarom is mijn omega 6-3 balans belangrijk?

Alle omega’s zijn van belang omdat ze samenwerken.  Ze zijn nodig om het lichaam in balans te houden zodat dit een goede basis vormt voor je algehele gezondheid en opname van de voeding. Vooral de omega-3 en omega- 6 balans is belangrijk omdat omega-3 een hoog tekort vertoont bij de totale wereldbevolking. Omega’s worden niet voldoende in de voeding opgenomen en als ze er dan toch in voorkomen zijn het vaak niet de goede vetten. Tekorten of slechte vetten zullen vroeg of laat in het lichaam ontstekingen, ongemakken, stoornissen, kwalen en ziekten veroorzaken.

Vetten zijn heel belangrijk en dit geldt zeker voor de balans in verschillende omega’s. Onderzoek toont aan dat dit de basis is van je gezondheid. Een goede omega-3 / omega-6 balans is tussen de  3/1 en 1/1. Vanaf 5/1 gaan je afweerwaarden al achteruit en stagneert je celmembraan.

Hoe weet je dat je lichaam in balans is?

EERST meten en dan weten!

Je kan  een omega 6-3 test van Zinzino zelf  doen of een afspraak maken voor meer informatie hierover.

En nu?

De testresultaten met een uitgebreid verslag van 21 pagina’s zullen meer duidelijkheid  brengen over je persoonlijke balans. 

De volgende stap is om meer en goede vetten, vooral omega-3, aan je voeding toe te voegen.  Jammer genoeg is gebleken dat het bijna onmogelijk is om een goede omega-3 uit voeding te halen. Verder onderzoek toonde ook aan dat de meeste beschikbare suppletie van omega-3 niet voldoende zijn om een gezonde balans te bekomen door het ontbreken van voldoende antioxidanten.

Ons marktonderzoek toonde aan dat Zinzino met zijn Balance+ Oil Omega-3 oliën hier het best scoort. Hierin vind je de polyfenolen terug die bijna in geen enkele andere beschikbare olie voorkomen. Zij voegen Extra Vierge olijfolie toe van Picual olijven. Deze zijn van vroeg geoogste kwaliteit en alleen het fruit is koud geperst, wat resulteert in een extra vierge olie, rijk aan Omega-9 (oliezuur) met een zeer hoog gehalte van deze antioxidanten polyfenolen (boven 750 mg/kg5). Beide hebben een aantal gunstige effecten.  De polyfenolen beschermen niet alleen de Balance Oil+ in de fles maar,  nog belangrijker, ook jouw cellen.

Wat heeft mijn brein met mijn darmen te maken?

Als je omega’s niet in balans zijn, heb je veel meer moeite om stress, depressie en concentratieproblemen onder controle te houden omdat tekorten vaak inflammatie (ontstekingen) in je hersenen veroorzaken. Als je darmen niet in orde zijn kan je lichaam niet de juiste voeding substanties opnemen, waardoor je brein via de zenuwen de verkeerde signalen krijgt.  Als deze sluimerende problematiek blijft aanhouden zijn geheugenverlies, dementie, Parkinson en de ziekte van Alzheimer de mogelijke gevolgen bij het ouder worden. Cerebrovasculair accident of CVA is een complexe neurologische aandoening die plots kan optreden.  Ze staat momenteel in de top 3 van de meest voorkomende doodsoorzaken in België, samen met dementie en de ziekte van Alzheimer, vooral bij  vrouwen.

Pesticiden, waarmee onze voeding wordt bewerkt, breken de darmwand af waardoor mensen massaal een slechte darmwand krijgen (lekkende darm) zonder dit zelfs op te merken!  Als de darmflora dramatisch wordt verontreinigd doordat de goede bacteriën worden gedood die nodig zijn om de darmflora optimaal te houden, komen er afvalstoffen rechtstreeks in de bloedbanen terecht en krijgt men overbelasting van de huid. Hierdoor ontstaan er huidziekten. CVS, allergieën en andere chronische aandoeningen zijn ook vaak het gevolg van een slechte darmflora. (Bron: gezondheidbelgie.be)

Het lichaam zit zeer complex in elkaar. Daarom is het van belang dat iedereen weet wat er nodig is om goed te kunnen functioneren en gezond te blijven, maar vooral om gelukkig te kunnen zijn! Het Health Protocol kit van Zinzino zorgt voor evenwicht en herstel en versterkt het lichaam waar nodig.

Als je darmen gezond zijn kan ook de voeding optimaal opgenomen worden.

Wat zijn voldoende en juiste nutriënten?

Bijna de meeste voedingsmiddelen die in de winkels verkrijgbaar zijn, worden bewerkt waardoor veel van de essentiële substanties veranderen.  Als gevolg hiervan vermindert de kwaliteit en verdwijnen de nutriënten.  Meestal gebeurt dit door onwetendheid of omwille van de commerciële aanpak waarbij de gezondheid van mens en natuur jammer genoeg vaak niet op de eerste plaats wordt gezet.   Op sommige vlakken is er nu meer samenwerking tussen wetenschap, gezondheid en de voedingsindustrie maar het is nog maar een begin!

Volg hier een video van Reset Your Health Company (RYHC) waarin duidelijke informatie wordt gegeven over wat dit juist inhoudt voor jouw gezondheid.

Tekorten aan nutriënten tracht men vaak weg te werken door toevoeging van supplementen. Deze worden echter vaak niet of minder goed opgenomen doordat het lichaam tekorten heeft aan nog andere noodzakelijke nutriënten om mee samen te werken.   Jammer genoeg zijn deze supplementen ook bijna allemaal chemische toevoegingen die overbelasting of schade aan organen kunnen veroorzaken.

Verder wordt er veel schade berokkend aan mens, dier en natuur door de manier waarop het grootste gedeelte van de landbouw te werk gaat;  het spuiten van pesticiden (link naar meer info op andere pagina),  het te veel telen van dezelfde gewassen op dezelfde akkers  en het manipuleren van teelt .   

Door dit alles, in combinatie met te veel maatschappelijke druk en angst en onvoldoende beweging, lijkt het bijna onmogelijk voor de mens om er een gezond leven op na te houden.

Gelukkig! Toch is er ook een positieve weg!

Er zijn al veel verschuivingen bezig naar een nieuwe, bewustere wereld ; een wereld waarin samen wordt gewerkt aan de algehele gezondheid van mens en planeet. De mens is op aarde de grootste speler zodat wij de co-creators in dit leven zijn.  Elk individu kan persoonlijk zijn steentje bijdragen.

DOE JIJ OOK MEE?

Je bent wat je eet!

Natuurlijk niet letterlijk op te vatten maar in deze zin (stelling) zit toch heel veel wijsheid verborgen.

Voeding is zeer belangrijk in je leven, het bepaalt hoe jij je voelt, wie je bent en wie je wordt. Als  de voeding die je eet niet met zorg geteeld, gekweekt, geoogst en bereid is, kan je lichaam en geest ook niet goed ontplooien en gezond zijn/blijven.

Niet iedereen is zich bewust van wat hij of zij eet, niet iedereen is bezig met eten. De één leeft om te eten, de ander eet om te leven. Sommige mensen eten voor de smaak en genot van het voedsel, waar op zich niets verkeerd mee is. Anderen eten hun frustraties weg of nemen als ze honger hebben het gemakkelijkste, snelste en lekkerste zonder zich af te vragen of dit wel goed is voor hen.   

Het antwoord hierop komt zeker achteraf als het lichaam op het eten reageert. Soms zijn of beginnen de reacties zo subtiel en sluimerend dat de alarmbellen pas afgaan als het kwaad reeds geschied is.

Vroeger werden mensen zich er pas op zeer lange termijn van bewust wat eten met het lichaam deed. Ze werden zwakker naarmate ze ouder werden en verschillende kwalen kregen die men vroeger “slijtage” noemde. Nu weet men beter. Er worden ook veel meer kinderen geboren met allergieën en afwijkingen, kinderen die vaak ook al niet gemakkelijk verwekt worden….

Op de dag van vandaag is voeding een heel belangrijk onderwerp geworden en het belang ervan zal nog groter worden.  Te veel mensen zijn en worden ziek en dit kan om verschillende redenen niet blijven stijgen.

De belangrijkste daarvan zijn:

  • De gezondheid van de mens
  • De natuur, de aarde
  • Kinderen zijn de grootste slachtoffers
  • Dierenleed
  • Kostenplaatje
  • Samenleving
  • ….

Laat ons samen werken aan een gezonde wereld.

Onze volgende noodzakelijke behoefte is water

Vind hier hoe water kan bijdragen aan het verbeteren of behouden van je algehele gezondheid.

Be the change you want to see in life.

We verbinden mensen met partners die informatie en producten aanbieden waarvan het nut wetenschappelijk bewezen werd.  

Voel je je aangesproken door onze missie?

Wil je graag deelnemen aan onze doelen?

Welkom bij 

HEALTH TREATMENT