fbpx

Gezondheid brengt balans in je levenGezondheid

Wat is gezondheid?

Dat is al een mooie eerste vraag om te starten.

Als we dit eens gaan analyseren en ten rade gaan bij andere bronnen komen we al snel tot de vaststelling dat er geen pasklaar antwoord is te geven op wat “goede” gezondheid is.

(*)Gezondheid is een toestand van algeheel welbevinden waarin er geen sprake is van lichamelijk letsel of ziekte. De definitie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO 1948) luidt:

“Gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijke gebreken.”

Het begrip gezondheid wordt ook gebruikt op andere terreinen, zoals voor het milieu of de economie.

(*) Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Gezondheid

Balans vinden tussen lichaam, geest, omgeving, vrienden, maatschappij , werk,… de lijst is heel lang. Gezondheid is eigenlijk allesomvattend. Het stilstaan bij het woord en definitie van “gezondheid” is al een begin van het bewust worden van… bewust worden van jezelf…

Het is een levensweg waar we elke stap bewust zetten tot het besef dat we met alles dienen rekening te houden. Het leven is alles omvattend en om daarin je gezondheid in balans te krijgen en te houden moeten we bewust aan de slag gaan met ons zelf.

Je merkt dat ik vaak het woord “bewust” gebruik. Om dingen “aan te pakken” moeten we eerst bewust worden. Als je hoofdpijn hebt in een ruimte waar weinig lucht is, zal je eerst moeten bewust worden hoe de hoofdpijn zou kunnen ontstaan zijn. Als je dan niet bewust bent van de weinige lucht in de ruimte zal je ook niet kunnen zoeken naar een oplossing om je te verlossen van je hoofdpijn.

Dit klinkt misschien banaal maar als je zelf een kwaal hebt en enkel maar kijkt naar het uiterlijke of snel naar een pijnstiller neemt om enkel de pijn te onderdrukken, zal je nooit van je kwaal verlost zijn. Het zal steeds terugkomen.

Nu dat is net wat we jullie willen meegeven met deze informatieve website. Niet enkel via deze website maar ook via interactieve webinars/zoomcalls/ één-op-één gesprekken/… enz.

Wij zijn een team van mensen die elk’s zijn/haar specialiteit heeft. Al deze specialiteiten hebben we gebundeld en willen we delen met de hele wereld. Uiteraard is iedereen welkom om de kennis die we hebben te vergroten met jouw extra specialiteit.

Contacteer ons gerust. KLIK HIER

GEZOND MET