fbpx

Beweging is groei, beweging is leven.

Beweeg je leven.
Beweging

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Waarom is bewegen zo belangrijk

Beweging is van zeer groot belang!

Je wordt er vast mee om de oren geslagen met dergelijk advies. Maar waarom is bewegen dan zo gezond en lang stilzitten niet? Door gewoon actief te blijven bewapen we onszelf. Je immuunsysteem blijft sterk om je te weren tegen ziekten allerlei. Voldoende beweging:

 • Zorgt voor een gezonder gewicht
 • Verbetert de motoriek
 • Draagt bij voor de ontwikkeling van de hersenen
 • Zorgt voor een betere sociale vaardigheden en interactie met anderen
 • Versterkt de mentale gezondheid.

Beweging zorgt dus niet alleen voor een gezond lichaam maar draagt ook bij aan je mentale kracht. Een gezonde geest in een fit lichaam. Leer kinderen al jong gezonde gewoontes aan dan plukken zij er de rest van hun leven de vruchten van.:

 • Nachtrust verbeterd
 • Sterker ontwikkelde hersenen
 • Betere sociale vaardigheden
 • Betere schoolresultaten
 • Minder kans op depressie, ze voelen zich beter in hun vel.

Het en, En, En verhaal zorgt ervoor dat alle mensen meer en betere kansen krijgen om geestelijk en lichamelijk gezond te zijn, te blijven en te ontwikkelen.

Dit kan alleen bereikt worden als er een gezonde balans is in de vijf voornaamste basis behoeften:

 1. Gezonde voeding met als basis: 
 1. Zuiver en voldoende water drinken
 2. Voldoende beweging
 3. Voldoende en goede nachtrust
 4. Goede mindset met voldoende mentale ontwikkeling en groei

Beweging is van groot belang voor alle leeftijden; kleuters, kinderen en jongeren, maar zeker ook volwassenen en ouderen.

De gezondheidsrisico’s van lang stilzitten worden vaak over het hoofd gezien. Daarom dat we liever tips geven over hoe je meer kan bewegen.

Ook kinderen en jongeren met een beperking hebben heel veel baat bij beweging en om minder lang stil te zitten.  Beweging is één van de vijf voornaamste basis behoeften, als je niet beweegt stagneren je cellen en dooft je lichaam stilletjes uit. Veroudering treed dan sneller op en ziektes wachten om de hoek.

Beweging zorgt voor een betere bloedcirculatie welke voor een betere bloeddruk zorgt zodat al je organen een betere doorbloeding krijgen. Cellen vernieuwen continu en het lichaam blijft zo soepel en gezond.

Er zijn dus alleen maar voordelen bij als je elke dag voldoende beweegt.

Alleen….is dit soms heel moeilijk. Health Treatment werkt samen met partners die je graag (op weg) helpen om je leven een duwtje te geven om weer, meer of anders te bewegen.

Wat gebeurt er als je niet voldoende beweegt?

 • Spieren gaan te lang in slaapmodus
 • Vetafbraak valt stil
 • Organen werken niet voldoende

Gevolgen hiervan die worden onderschat.

Bekijk hier een overzichtelijk rapport van de gevolgen van niet voldoende bewegen van het Vlaams instituut Gezond Leven

Hier vind je een studie om de uitdaging van het stilzitten in de 21 eeuw te “bestrijden”.

Hoe vind ik plaats in mijn agenda voor beweging?

Een drukke agenda houdt ons het meest tegen om voldoende te bewegen. Ook het te moe zijn om na al de dagelijkse bezigheden nog te gaan sporten. Toch, als dit goed mee in je agenda wordt geplant en je doet iets aan beweging waar je blij van wordt, ga je uitkijken naar dit moment. Ook krijg je meer energie door voldoende beweging in je agenda in te plannen.

“Mijn agenda zit barstens vol!”

Dit argument wordt vaak aangehaald.

Kijk misschien of er tijd is welk je nu niet echt nuttig besteed? TV kijken? Teveel tijd besteden aan andere mensen in plaats van jezelf? Zet jezelf op de eerste plaats en je zal zien dat je ervoor beloond zal worden.

Enkele tips:

  • Focus op regelmatig bewegen als prioriteit
  • Kies een dagelijkse beweging die je leuk vindt
  • Laat je begeleiden als dit je niet lukt
  • Begin waar je kan
  • Ga met mensen om die hetzelfde denken
  • Maak beweging een deel van je leefstijl
  • Vervang eten met beweging als sociaal activiteit
  • Zorg voor een goede slaap.

Wat heeft bewegen met mijn groei te maken?

Beweging zorgt voor lichamelijke groei, mentale groei maar ook cel vernieuwing. Je cellen vernieuwen, je lichaam blijft in balans, je hersenen krijgen meer zuurstof en er komt meer ruimte voor nieuwe inzichten en bewustwording. Als je niet in beweging komt zal er rond je niet veel verandering komen.  Beweging is ook je leven in een bepaalde richting sturen zodat je ervaring opdoet. Positieve gedachten komen verder uit een positieve en rustige mindset wat oefening vraagt en daar hoort beweging ook bij.  Beweging kan heel rustig zijn, bv yoga of wandelen maar ok heel intensief bv rennen of sporten op niveau als een topatleet.

Beweging is van groot belangrijk bij baby’s en jonge kinderen om de groei, ontwikkeling en verbinding (neuronen) in het brein te stimuleren maar dus zeker ook voor volwassenen.  Met het lichaam neem je waar (samenwerking met de hersenhelften), aandacht, balans, coördinatie. Beweging draagt ook bij tot het loslaten van emoties en het in stand houden van goede verbindingen in de hersenen. Als er niet genoeg beweging is, dan kunnen er verschillende zaken mis gaan. 

Te veel stilzitten zorgt voor stagnering in de energiebanen, ook wel chakra’s genoemd. Chakra’s zijn de energetische banen en staan in connectie met het emotioneel lichaam.

Ik verlies geen gewicht als ik beweeg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Bewegen in stijl!

E-motions in E-Bikes

Health Treatment werkt samen met een partner en samen brengen we E-bikes op de markt.

Deze super mooie en elegante, electrisch aangestuurde E-bikes zijn echt top! Tussen  fiets en een motor rij je in stijl naar je bestemming.

Onze volgende noodzakelijke behoefte is mindset

Vind hier hoe mindset kan bijdragen tot het verbeteren of behouden van je algehele gezondheid.

Be the change you want to see in life.

We verbinden mensen met partners die op test gebaseerde wetenschappelijk bewezen producten en informatie aanbieden. 

Voel je je aangesproken door onze missie?

Wil je graag deelnemen aan onze doelen?

Welkom bij 

HEALTH TREATMENT