fbpx

Beweging is groei, beweging is leven.

Beweeg je leven.
Beweging

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Waarom is bewegen zo belangrijk?

Beweging is van zeer groot belang!

Met dergelijk advies word je vast om de oren geslagen. Maar waarom is bewegen dan zo gezond en lang stilzitten niet? Door gewoon actief te blijven wapen je jezelf : je immuunsysteem blijft sterk om je te weren tegen allerlei ziekten. Voldoende beweging:

 • zorgt voor een gezonder gewicht
 • verbetert de motoriek
 • draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen
 • zorgt voor betere sociale vaardigheden en interactie met anderen
 • versterkt de mentale gezondheid

Beweging zorgt dus niet alleen voor een gezond lichaam maar draagt ook bij aan je mentale kracht : “een gezonde geest in een fit lichaam”. Leer kinderen al jong gezonde gewoontes aan, dan plukken zij er de rest van hun leven de vruchten van :

 • nachtrust verbetert
 • sterker ontwikkelde hersenen
 • betere sociale vaardigheden
 • betere schoolresultaten
 • minder kans op depressie, ze voelen zich beter in hun vel

Het En, En, En verhaal zorgt ervoor dat alle mensen meer en betere kansen krijgen om geestelijk en lichamelijk gezond te zijn, te blijven en te ontwikkelen.

Dit kan alleen bereikt worden als er een gezonde balans is in de vijf voornaamste basisbehoeften:

 1. Gezonde voeding met als basis: 
 1. Zuiver en voldoende water drinken
 2. Voldoende beweging
 3. Voldoende en goede nachtrust
 4. Goede mindset met voldoende mentale ontwikkeling en groei

Beweging is van groot belang voor alle leeftijden; kleuters, kinderen en jongeren, maar zeker ook voor volwassenen en ouderen.

De gezondheidsrisico’s van lang stilzitten worden vaak over het hoofd gezien. Daarom dat we liever tips geven over hoe je meer kan bewegen.

Ook kinderen en jongeren met een beperking hebben  baat bij beweging en minder lang stilzitten.  Beweging is één van de vijf voornaamste basisbehoeften ; als je niet beweegt, stagneren je cellen en dooft je lichaam stilletjes uit. Veroudering treedt dan sneller op en ziektes wachten om de hoek.

Beweging zorgt voor een betere bloedcirculatie en betere bloeddruk zodat al je organen een betere doorbloeding krijgen. Cellen vernieuwen continu en het lichaam blijft op deze manier soepel en gezond.

Er zijn dus alleen maar voordelen als je elke dag voldoende beweegt.

Alleen….is dit soms heel moeilijk. Health Treatment werkt samen met partners die je graag (op weg) helpen  om weer meer of anders te bewegen.

Wat gebeurt er als je niet voldoende beweegt?

 • spieren gaan te lang in slaapmodus
 • vetafbraak valt stil
 • organen werken niet voldoende

De gevolgen hiervan worden onderschat.

Bekijk hier een overzichtelijk rapport van het Vlaams Instituut Gezond Leven i.v.m. de gevolgen van onvoldoende beweging.  

Hier vind je een studie om de uitdaging van het stilzitten in de 21 eeuw te “bestrijden”.

Hoe vind ik in mijn agenda plaats voor beweging?

Een drukke agenda houdt ons het meest tegen om voldoende te bewegen. Ook zijn we na al onze dagelijkse bezigheden vaak te moe om nog te gaan sporten. Echter, als je dit goed in je agenda plant en je doet iets van beweging waar je blij van wordt, ga je uitkijken naar dit moment.   Bovendien krijg je meer energie door voldoende beweging te nemen. 

“Mijn agenda zit barstensvol!”

Dit argument wordt vaak aangehaald.

Kijk misschien of er tijd is die je nu niet echt nuttig besteedt…  TV kijken? Te veel tijd besteden aan andere mensen in plaats van aan jezelf? Zet jezelf op de eerste plaats en je zal zien dat je ervoor beloond wordt

Enkele tips:

  • Focus op regelmatig bewegen als prioriteit
  • Kies een dagelijkse beweging die je leuk vindt
  • Laat je begeleiden als dit je niet lukt
  • Begin waar je kan
  • Ga met mensen om die hetzelfde denken
  • Maak beweging een deel van je leefstijl
  • Vervang eten door beweging als sociale activiteit
  • Zorg voor een goede slaap

Wat heeft bewegen met mijn groei te maken?

Beweging zorgt voor lichamelijke en mentale groei maar ook voor celvernieuwing.  Je cellen vernieuwen, je lichaam blijft in balans, je hersenen krijgen meer zuurstof en er komt meer ruimte voor nieuwe inzichten en bewustwording. Als je zelf niet in beweging komt, zal er om je heen ook niet veel veranderen.  Beweging is ook je leven in een bepaalde richting sturen zodat je ervaring opdoet : positieve gedachten vloeien voort uit een positieve en rustige mindset.  Dit vraagt oefening  en daar hoort beweging ook bij.  Beweging kan heel rustig zijn, bv yoga of wandelen maar ook heel intensief bv rennen of sporten op niveau als een topatleet.

Beweging is van groot belang voor baby’s en jonge kinderen om de groei, ontwikkeling en verbinding (neuronen) in het brein te stimuleren maar zeker ook voor volwassenen.  Met je lichaam neem je waar (samenwerking met de hersenhelften) : aandacht, balans, coördinatie. Beweging draagt ook bij aan het loslaten van emoties en het in stand houden van goede verbindingen in de hersenen. Als er niet genoeg beweging is, kunnen er verschillende zaken misgaan. 

Te veel stilzitten zorgt voor stagnering in de energiebanen, ook wel chakra’s genoemd. Chakra’s zijn de energetische banen die in connectie staan met het emotionele lichaam.

Ik verlies geen gewicht als ik beweeg

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Bewegen in stijl!

E-motions in E-Bikes

Health Treatment werkt samen met een partner en samen brengen we E-bikes op de markt.

Deze supermooie, elegante, elektrisch aangestuurde E-bikes zijn echt top!  Tussen  fiets en een motor rijd je in stijl naar je bestemming…

Onze volgende noodzakelijke behoefte is mindset

Ontdek hier hoe mindset kan bijdragen tot het verbeteren of behouden van je algehele gezondheid.

Be the change you want to see in life.

We verbinden mensen met partners die informatie en producten aanbieden waarvan het nut wetenschappelijk bewezen werd. 

Voel je je aangesproken door onze missie?

Wil je graag deelnemen aan onze doelen?

Welkom bij 

HEALTH TREATMENT